Agencija EVROLEX, PR Kokotović Milutin, dipl. pravnik
Kontakt podaci

Iz Srbije 026 319 001, 063 726 72 72
Iz inostranstva +381 26 319 001, +381 63 726 72 72
milutin@evrolex.com

Adresa

Agencija EVROLEX
Ulica Prvi Srpski Ustanak 2/22
11420 Smederevska Palanka, Srbija

Poslovi koje obavljamo pre ostvarivanja penzije
Osiguranicima skrećemo pažnju da se ranije počnu interesovati za urednost i  tačnost unetih podataka o njihovom stažu osiguranja u Matičnoj evidenciji RFPIO, o svim prijavama i odjavama sa osiguranja, a kod samostalnih delatnosti da obezbede  rešenje o početku obavljanja delatnosti, kao i o trajanju obavljanja delatnosti za  svaku radnju, odnosno društvo koje su  registrovali.

Utvrđivanje staža je bitan uslov za  ostvarivanje prava na penziju.

Pre podnošenja zahteva za penziju, osiguranicima savetujemo da prekontrolišu sve bitne činjenice i pribave sve bitne  dokaze o stažu osiguranja kako u zemlji tako i u inostranstvu.
UTVRĐIVANJE STAŽA OSIGURANJA U ZEMLJI I INOSTRANSTVU
U Srbiji postoji potreba za utvrđivanje i kontrolu staža  osiguranja, naročito kod osiguranja u poljoprivredi i  kod obavljanja samostalnih delatnosti. U tom smislu, upućujemo stranku sta je potrebno da pribavi od  dokumentacije kako bi staž na nesumnjiv način bio  utvrđen i rasčišćen.

Kod utvrđivanja staža u inostranstvu pokrećemno  potrebne postupke radi pribavljanja pregleda staža iz  zemlje u kojoj je radial stranka. Ovo utvrđivanje se vrši i kada stanka ima i kada nema dokaza o radu u  inostrastvu.
DOBOROVOLJNO OSIGURANJE PO ČL. 15 ZAKONA
Savetujemo svim strankama da ukoliko im nedostaje staž osiguranja, da isti mogu ostvariti ulaskom u  dobrovoljno osiguranje kod RFPIO i to za vremenski period koji je potreban stranci kako bi sakupila period plaćenih doprinosa, kojim bi ispunila uslove za ostvarenje prava na penziju kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Sam postupak je vrlo jednostavan i pokreće se kod RFPIO-a, u Filijali, Ispostavi, u mestu prebivanja stranke, podnošenjem samojednog zahteva uz prilaganje kopije lične karte i radne knjižice. Stranka na osnovu rešenja  RFPIO-a vrši mesečno plaćanje PIO doprinosa.
PROBNO REŠENJE O OSTVARIVANJU PRAVA NA PENZIJU
Ponekad, kada stranka ima opravdane razloge, vršimo i pribavljanje probnog rešenja od ino fondova kojim ino  fond daje informacije stranci koliku bi penziju stranka  ostvarila u momentu ispunjavanja uslova za ostvarivanje ove penzije.

Zahtev za ovo rešenje, sa potrebnom dokumentacijom  dostavlja se direktno ino fondu i može se podneti nekoliko godina pre ispunjavanja uslova za starosnu penziju.NAJČEŠĆE PENZIJE

Naši državljani, kao i susedi najčešće pokreću postupke za ostvarivanje prava na: nemačke penzije, francuske penzije, austrijske penzije, švajcarske penzije, italijanske penzije, slovenačke penzije, hrvatske penzije, makedonske penzije, kanadske penzije, američke penzije (penzije iz USA).
Iz tog razloga nije na odmet ponovo ponoviti da za svaku od ovih penzija (nemačka penzija, francuska penzija, austrijska penzija, švajcarska penzija, italijanska penzija, kanadska penzija, slovenačka penzija, hrvatska penzija, australijska penzija, makedonska penzija, američka penzija) da bi se ostvarila, potrebno je u potpunosti ispunjavati uslove za njeno ostvarivanjei postupak priznavanja prava na svaku od navedenih penzija.
PRVI KORAK STRANKE JE:
DA POZOVE AGENCIJU EVROLEX
Iz Srbije 026 319 001, 063 726 72 72
Iz inostranstva +381 26 319 001, +381 63 726 72 72
ili da putem stranice KONTAKT pošalje E-mail
SARADNIČKA ADVOKATSKA KANCELARIJA
Advokat Kokotović Stefan
ul. Cara Uroša 11, 11000 Beograd
m.tel. +381 64 4385694
e-mail: stefan.kokotovic@gbdlaw.rs
OBAVLJAMO POSLOVE U FRANCUSKOJ
Agencija Evrolex je u svom dvadesetogodišnjem radu, pored svakodnevnog rada i kontaktiranja, sa francuskim penzionim fondovima, bankama i drugim državnim institucijama u Francuskoj, uspešno učestvovala u vođenju ostavinskih postupaka i u prodaji i kupovini više nepokretnosti u Parizu i drugim gradovima u Francuskoj.

Potrebe klijenata, a u cilju efikasnijeg obavljanja poslova u Francuskoj, zahtevale su uspostavljanje trajne saradnje i obavljanja dosta zajedničkih poslova sa jednom od najpouzdanijih advokatskih kancelarija u Parizu. Advokatska kancelarija gospodina Borka Vlajkovića okuplja tim pravnih stručnjaka i ima višedecenijsku tradiciju obavljanja mnogobrojnih pravničkih i advokatskih poslova, a pricip rada se zasniva na pouzdanosti, profesionalnom i odgovornom vođenju poslova.

                Maître Borko VLAJKOVIC
          Avocat à la Cour d`Appel de Paris
         Barreau du Val de Marne – PC 463
                       11 rue Solférino
            94100 Saint-Maur-des-Fossés
Tel : (0033) 09 52 22 55 91 / 06 16 02 13 07
           Fax : (0033) 09 57 22 55 91

Mnogobrojni zadovoljni klijenti su dokaz da je saradnja sa ovom advokatskom kancelarijom bila uspešna i da se poslovi evikasno završavaju u optimalnom roku, a u najboljem interesu klijenta.
OBAVLJAMO I POSLOVE:
OSTAVINSKI POSTUPAK U INOSTRANSTVU, ODNOSNO NASLEĐIVANJE U INOSTRANSTVU
PRODAJA STANOVA U INOSTRASTVU, POSEBNO PRODAJA STANA U PARIZU
POVRAĆAJ POREZA U NEMAČKOJ
ODJAVA IZ INOSTRANSTVA
PRIBAVLJANJE IZVODA IZ MK ROĐENIH, VENČANIH I UMRLIH IZ INOSTRANSTVA
POSTUPAK KAD NASTANU PROBLEMI KOD BANKE U SRBIJI ILI U INOSTRANSTVU
POSTUPCI KOD PORESKIH UPRAVA U ZEMLJAMA PREBIVALIŠTA
POSTUPAK UKIDANJA ZABRANE BORAVKA U ZEMLJAMA EU
LINKOVI PENZIONIH FONDOVA
-    Srbija www.pio.rs
-    Republika Srpska www.fondpiors.org
-    BiH www.fzmiopio.ba
-    Crna Gora www.fondpio.me
-    Makedonija www.piom.com.mk
-    Hrvatska www.mirovinsko.hr
-    Slovenija www.zpiz.si
-    Austrija www.pensionsversicherung.at
-    Nemačka www.deutsche-rentenversicherung.de
-    Švajcarska www.ahv-iv.ch
-    Francuska www.lassuranceretraite.fr
-    Italija www.inps.it
-    Holandija www.svb.nl
-    Kanada www.canada.ca
-    USA www.socialsecurity.gov
-    Australija www.centrelink.gov.au
-    Švedska www.forsakringskassan.se  
-    Norveška www.nbim.no
Pregled zemalja sa kojima je Srbija zaključila Sporazum o socijalnom osiguranju
NOVOSTI